Det mörka Stockholm: Del 6

Han höjde handen till hälsning och sa: ”Morrn mannen, läget då?”
Skoldagen förflöt som ett i ett töcken av nervositet och förväntan. När han kom hem kastade han sig en macka och sa till sin mamma att han skulle hänga med Erik och äta kvällsmat där. När han promenerade längs stigen bort mot vindskyddet sjönk solen sakta ned vid horisonten och när han var framme var det becksvart. Billy gick fram till den döda eldstaden och väntade. Han tittade sig omkring och lyssnade intensivt, men det enda som hördes var vindens sus i trädens grenar. Hade han bara inbillat sig det hela? Var rösten bara en fantasi som spårat ur? Efter att ha stått stilla i ett par minuter gick han fram till vedförrådet för att plocka fram ved för att göra en brasa. Då hörde han hur vinden ökade i styrka och han vände sig om och tittade mot eldstaden. Trädens grenar rörde sig snabbare och snabbare.

Billy gick fram till eldstaden och sa: ”Är du där?”
Då hördes ett dovt skratt inuti hans huvud och rösten sa:
”Här? Jag är inom dig din idiot!”

Plötsligt tändes eldstaden och flammorna slog upp högt i luften. Billy kände hur han tappade kontrollen över sin kropp. Benen och armarna sträcktes ut till max och han lämnade marken. Hans kropp snurrade i en cirkel runt elden och han försökte röra sig eller prata men det var som att han var en passagerare i sin egen kropp.

”Det här är vad du ville. Du kallade på mig och nu är du min”

Billy försökte svara men det gick inte, han kunde inte kontrollera sin tunga, men han tänkte:

”Ja det gjorde jag men det var ju inte så här det skulle vara!”
”Hahaha! Din dåre, jag hör dina tankar. Du trodde att du kunde åkalla mörkrets makter och att DU skulle ha kontrollen? Dåre, dåre! Men du är inte den första och inte den siste. Nu är det dags för dig att ta ett steg tillbaka, din kropp är min nu!”

Billy försökte protestera och återta kontrollen över sin kropp och han ansträngde sig så hårt han kunde… men det gick inte. Han släppte kontrollen och allt blev mörkt.
Billys kropp fortsatte att snurra ett tag men sedan mojnade vinden och den sjönk sakta till marken. Han landade på rygg med slutna ögon. När vinden hade mojnat helt och elden slocknat igen, slog ögonen upp och hans mun formades till ett elakt grin. Demonen skrattade och sa med grötig röst: ”Lekdags!”

Samtidigt svalde Joel ned de sista klunkarna av sin Guinness och suckade belåtet. Han lutade sig tillbaka och gäspade. Det hade varit en lång dag och det var bara måndag.

”Smaka bra?”

Ägaren Ibrahim gick förbi på väg med en pizza till en annan kund och Joel gjorde tummen upp och svarade: ”Super, som alltid!”
Ibrahim log och nickade nöjt medan han svepte vidare längs borden. Det var en klassisk kvarterspizzeria med ett tiotal bord och en bardisk. Pizzaugnen och tillverkningen skedde öppet bredvid bardisken. Joel hade bott i Bagarmossen sedan skilsmässan och han hade fastnat för stället redan vid första besöket. Han och Karin hade delat upp hushållssysslorna så att han skötte om bilen och städade medan hon stod för matlagningen och tvätten, så han hade en liten uppförsbacke när han stod där själv i en trea och skulle laga sin första egna middag. Därför blev det oftast middag här hos Ibbe. Han plockade upp en tandpetare och började scrolla i nyhetsflödet på telefonen. Där var en flash om att en 16-åring var försvunnen uppe i Kiruna sedan tidigare på kvällen och att man hade kallat in både polishelikopter och Hemvärnet. Stackars jävel, de hade sagt att det kunde bli -30 uppe i norr i kväll.

Det poppade upp en ruta och telefonen började vibrera. På skärmen lyste det: ”Jobbet”

Fuck. När det ringde vid den här tiden på dygnet så innebar det oftast att det var akut och stora problem på gång. Han suckade djupt och svarade: ”Joel”
Han hörde motorljudet i bakgrunden: ”Jag är hos dig om 2 minuter. Gå och blaska bort öldoften på toaletten, det är något på gång ute vid Drottningholm”
”Ok, men jag…”
”Inga men, jag skiter i om du har tagit två öl ikväll. Gå och skölj av dig doften, jag är där om en minut nu!”
Samtalet dog och Joel skakade på huvudet. Det var bara att lyda order. Han gick mot toaletten och när han kom ut i kylan utanför pizzerian stod Jessica och väntade. När han stängde dörren rullade hon genast iväg.
”God kväll. Vad händer?”

Hon satte upp en saftblandare på taket och drog igång ljudsignalen. De avverkade ett par hundra meter innan de övriga bilarna förstod att det var en polisbil och vägen öppnade sig. Jessica slappnade av sitt grepp runt ratten.

”Det är ett pack med varulvar som löper amok ute vid slottet”

Joel tittade ut genom fönstret och hittade månen. Det var bara halvmåne ikväll.

”Konstigt de brukar ju bara…”
”Precis! Det plus att Destiny har fått in mängder med tips om ökad aktivitet i olika magiska miljöer runt hela landet. Till och med MIB från USA har hört av sig och rapporterat att de ser en ökad aktivitet på sina seismografer för magisk aktivitet. Nåt stort har hänt eller är på gång att hända. Hissen är aktiverad och är en gångs skull i stan. De möter oss ute vid slottet”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *